Portosta Ponte de Limaan

Saavuimme puolilta päivin Porton lentokentälle ja noudimme etukäteeen vuokraamamme auton. Auton saaminen kesti pitkään. Pelkkä jonotus ja myyjän yritys myydä lisävakuutuksia pitkitti auton saamista ja sai aikaan pienen epävarmuuden, että pitäisikö sittenkin? Lisävakuutus olisi maksanut lähes 400 euroa.

Luottavaisella mielellä huristelimme kuitenkin entiseen malliin pitkin Portugalin mutkaisia teitä. Moottoritie olisi ollut paljon nopeampi, mutta ne ovat maksullisia ja muutenkin tylsiä.

Matkan varrella pysähdyimme Vila de Conden paikkeilla ja kävimme hiekkarannalla kävelyllä ja katsomassa kalastajia.

matkallapontedelimaan

Auto vaikuttaa hyvältä ja mukavalta ajaa. Olemme molemmat kuskeina emmekä käytä navigaattoria ennenkuin olemme pahasti eksyksissä. Normaali tiekartta on riittänyt hyvin suunnistuksessa. Portugalissa voi  tosin helposti eksyä, koska tienviittoja on vähän ja tieverkosto on sokkeloinen. Kokemus on opettanut.

elina-ja-auto_resized

ponte-de-liman-silta

ponedelimatori

Ponte de Lima osoittautui juuri niin kauniiksi pikkukaupungiksi kuin meille oli etukäteen kerrottu. Yövyimme paikallisessa Youth-hostellissa, joka oli siisti ja edullinen. Palvelu oli portugalimaiseen tapaan mutkattoman kaurismäkeläistä ilman turhia koukeroita. Viihdyimme ja nukuimme hyvin.

 

 

3 vastausta artikkeliin “Portosta Ponte de Limaan”

  1. Eikös siellä pitänyt olla lämmintä; viitaten tuohon kuvaan, jossa Elinalla vaatetus kuin Lapin vaelluksella. Varmaan tuulista rannikolla?

    Tykkää

    1. Ei voi kehua että aina olisi lämmintä. Arvasin että kuva herättää epäilyksiä. 😊Rannikolla on viileämpää, mutta samana päivänä käväistiin Barceloksessa sisämaassa ja mittari kaupungilla näytti +35. Palatessa Viana do Casteloon oli sumua ja lämmintä 15 astetta. Vaihtelee kovasti monesta syystä.

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.