Ponte de Limasta meren rannalle Viana do Casteloon

Ponte de Limaan liittyi vielä yksi mainittava asia nimittäin Paavon portugalin kieliopintojen hyödyllisyys. Youth hostellissa respassa ei puhuttu englantia ja Paavo selvitti kaikki asiat portugaliksi. Hieno saavutus ja näyttö kieliopintojen edistymisestä käytännön tasolla! Minä olen vielä tyytynyt tervehtimään ja kiittämään portugaliksi. Ponte de Limassa ei järjestynyt talokatselmuksia, mutta mitään kiirettähän ei ole.

Ponte de Limasta ajoimme suoraan Viana do Casteloon, josta olimme  varanneet yöpymispaikan historiallisesta keskustasta Hosperedia=majatalomajoituksesta. Siisti huone kylpyhuoneella hintaan 22 euroa yö (normihinta 60 euroa). Ennakkovaraus netissä kannatti jälleen tehdä. Majoitukseen ei kuulunut aamiaista, joten Paavo kävi hakemassa aamulla termosmukeihin kahvit läheisestä kahvilasta. Kahvilanpitäjä antoi täydet mukilliset pilkkahintaan ja Paavo arveli sen johtuvan siitä että hänen luultiin olevan pyhiinvaeellusmatkalla ja armeliaisuudesta sai tupla-annoksen. Viana do Castelon kautta kulkee Portugalin rannikkoa pitkin pyhiinvalellusreitti Santiago de Compostelaan Espanjaan. Kaupungilla näkee paljon kaikenikäisiä reppureissaajia matkaamassa tällä reitillä. Kävelimme tänään 10 km tätä reittiä läheiseen kylään ihan vain kuntoilumielessä.

Oheisessa kuvassa Paavon uudet Partioaitasta ostetut erinomaiset vaelluskengät -kiitos etlalaisten!

kenga

santiagon-reitilla

santiagedecomposteelaan

vanha-talo

Kylässä näimme myytävänä olevan vanhan kivitalon, jossa oli paljon sitä, mitä olemme etsineet. Lähistöllä kävellessämme auto pysähtyi viereemme ja kuljettaja kyseli portugaliksi olemmeko eksyksissä? Kerroimme,että emme ole eksyksissä vaan olemme kiinnostuneita lähellä olevasta myynnissä olevasta talosta. Mahtaisiko hän tietää omistajaa. Kuljettaja kertoi, että hänen perheensä omistaa talon ja vävy on myymässä sitä. Otti meidän yhteystiedot ja lupasi palata asiaan. Päätimme palata bussilla Viana do Casteloon, kun  sama mies tuli bussipysäkille avaimet kädessään ja kysyi haluammeko nähdä talon. Toki halusimme. Perikunta on myymässä taloa ja selvisi että talo on alunperin 1700-luvulta ja on ollut saman suvun hallussa sieltä saakka. Nyt vaan kaikki haluavat kylistä kaupunkiin ja vanhat talot rapistuvat ja pistetään myyntiin. Sääli, koska talot ovat todella upeita.

 

 

 

 

 

 

Yksi ajatus artikkelista “Ponte de Limasta meren rannalle Viana do Casteloon”

  1. Heips, kuulostaa ja näyttää hyvältä! Muutoinkin, ei vaan Paavon lenkkarit. Mihinkähän päädytte asumaan?? Tuo kivitalo kuulostaa ihanalta, mitähän sieltä löytyy, jos sinne asettuisitte. Täällä on ollut aurinkoista, mutta kylmää. Onpa kiva seurata blogianne, nähdä kuvia, lisää lisää! Terveisin, Satu

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.