Patikoiden Fatimaan

polulla

Fatima on tunnettu erityisesesti kristittyjen pyhiinvalluskohteena vuodesta 1917. Neitsyt Marian sanotaan tuolloin ilmestyneen Fatiman lähistöllä kolmelle lapselle, Lucialle, Jacitalle ja Francescolle. Pienen kylän ulkopuolelle rakennettiin vuonna 1928 Neitsyt Marialle omistettu kirkko ja vuosittain miljoonat pyhiinvaeltajat vierailevat kaupungissa.

DSC_3383 (2)

Patikointi on iso osa elämäämme niin Suomessa kuin Portugalissa, koska siitä saa hyvän olon ja se on myös mukavaa yhdessä tekemistä. Patikointi antaa mahdollisuuden myös tutustua lähiympäristöön kaikessa rauhassa.

Tomarin akvaduktilla käydessämme löysimme tämän viitoitetun pyhinvaellusreitin ja päätimme totetuttaa sen kun sattuisi sopiva viileähkö sää. Reitin pituudeksi oli merkitty yli 30 kilometriä, joten päätimme lähteä jo kuuden aikaan aamulla välttääksemme iltapäivän kuumuuden.

 

 

Matka alkoi siis aamuhämärässä ja lämmintä oli 10 astetta. Oikein sopiva sää olikin yllättävän vaativalle vaellukselle. Alkuvaiheessa maasto oli tasaista, mutta mitä lähemmäksi määränpäätä tultiin, sitä jyrkempiä olivat nousut ja laskut.

Kuvia matkan varrelta:

 

 

 

Varauduimme reissuun mielestämme hyvin. Eväänä oli vettä, nektaria ja sämpylöitä choriza-makkaralla. Näin pitkälle matkalle olisi kuitenkin ollut syytä ottaa enemmän nestettä. Yllätyimme siitä, että reitti vältteli asutusta. Emme täydentäneet eväitämme alkumatkalla olevan kylän kaupassa ja se jälkeen olikin pitkä pätkä taivallusta ilman merkkejäkään asutuksesta.  Loppumatkasta sää lämpeni ja reitti kävi raskaammaksi jyrkkien ja pitkien nousujen takia.

 

 

 

 

DSC_3370 (2)

Edellisessä kuvassa reitin varrelta nähty Ouremin linna. Fatimassa kävimme basilikan valtavalla aukiolla, jonne mahtuu yli 300000 ihmistä. Nyt aukio oli hiljainen.

Matka oli pitkä, mutta palkitseva. Päivän kestäneen patikoinnin jälkeen olimme vielä hyvässä kunnossa ja oli mahtavaa päästä hyvän aterian äärelle Fatimassa ja bussilla takaisin Tomariin.

IMG-20190521-WA0075

Tomar, Portugali, 21.5. 2019.

Elina & Paavo

Até logo amigos!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.