Blogista

”Tervetuloa Tomariin”-blogissamme kerromme talonhakinnasta, asumisesta ja elämisestä Keski-Portugalin Tomarissa.

Asettuminen uuteen maahan vaatii paljon perehtymistä moniin asioihin kuten asuntokauppaan liittyvien papereiden järjestämiseen ja asunnon ostamisen jälkeisiin hankintoihin ja sopimuksiin. Mikään ei ole sujunut meiltäkään itsestään, mutta asiat ovat edenneet yllättävän hyvin omalla painollaan. Aina on löytynyt apua paikallisilta kaikkien asioiden hoidossa, kun olemme sitä tarvinneet. Emme osanneet juurikaan portugalia tänne tulessa ja rakentamisen ammattilaisista vain nuorimmat osasivat englantia. Tämä oli ajoittain ongelmallista, mutta käännösapua saimme usein jopa sivullisilta tomarilaisilta.

Olemme järjestäneet elämämme siten, että vajaat puolet vuodesta vietämme Portugalissa ja loput vuodesta Suomessa. Pidämme asunnon Suomessa ja samalla kuulumme Suomen sosiaaliturvan piiriin.

Portugali on tullut tutummaksi ja kehittelemme suunnitelmia siitä, mihin asioihin haluamme talon hankinnan ja entisöinnin jälkeen aikaamme käyttää. Tämä uusi blogi on osa prosessia, emmekä tiedä itsekkään minne matkamme vie.

Tervetuloa seuraamme!

Tomarissa 3.12 2017

Elina ja Paavo