Upea neljän päivän patikointireissu Atlantin rannikkolla Rota Vicentinalla

Eka kuva

Saimme tyttäreltämme Saaralta hyvän vinkin tutustua Portugalin vähemmän tunnettuun lounaisrannikkoon patikoimalla 75 kilometria Porto Covosta Odeceixeen Rota Vicentinalla, joka tunetaan myös Fishermen’s Trailina.

Reitin ensimmäisen päivän osuus 20 kilometria Porto Covosta Vila Nova de Milfontesiin oli reitin vaativin osuus. Reitin polut olivat suurimmaksi osaksi pehmeää hiekkaa, jolloin eteneminen oli hidasta ja käveleminen raskasta. Näkymät olivat kuitenkin koko matkan ajan huikeat.

 

 

 

 

Reitti kiemurteli pääosin rannan tuntumassa, mutta välillä se poikkesi sisämaahan, joka sekin oli kokemisen arvoinen. Vuodenaika oli vaellukselle erityisen sopiva, koska sää oli aurinkoinen ja lämmin. Kukat kukkivat kaikkialla.

 

 

 

Vila Novo de Milfontes vaikutti muita välietappeja suuremmalta ja oli tosi viihtyisän oloinen kylä. Olimme varanneet majoituksen edellisenä päivänä Hostelli Arcosista (30e), jota voimme suositella. Hintaan sisältyi erimainen aamiainen. Olimme yleisestikin tyytyväisiä majoituksiin matkan aikana, vaikka varasimme ne edullisimmasta päästä. Hinnat vaihtelivat 30-40 euroon. Yksi syy edullisiin hintoihin oli, että sesonki ei ollut vielä alkanut.

 

 

Vaellus Vila Novo de Milfontesista Almograveen oli 15 kilometria ja maasto oli aiempaa paljon helppokulkuisempi. Tällä reitillä näimme jo useita muitakin matkaajia. Ensimmäisellä osuudella näimme tuskin ketään eikä reitin varrella ollut asutusta. Almogravessa yövyimme viihtyisässä Natura-hostellissa, jossa aamupalan sai halutessaan tehdä talon tarjoamista aineksita. Pesukone ja kuivausrumpu olivat tässä vaiheessa tarpeen. Majoitusvalinta oli onnistunut.

 

Elina ruohokentällä

Reitti Almogravesta Zambuijeira do Mariin oli 22 kilometrin pituinen, maisemat olivat jylhiä ja reitin korkeuserot vaihtelivat eniten, mutta puolivälin jälkeen reitti oli ylättävän helppokulkuinen. Reitin varrella poikkesimme Cabo Sardãon intialaiseen ravintolaan. Ravintolan pitäjät avasivat ravintolan tunnin etuajassa tarjotakseen  meille maukkaan aterian.

 

Reitti Zambujeira do Marista Odeceixeen oli 18 kilometrin mittainen ja korkeuseroiltaan vaihteleva. Aluskasvuston kukkaloisto toi mieleen Lapin ruskan.

Upea kokemus!

 

31.3. 2019 Elina ja Paavo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.