Kuulumisia Tomarista

davKevään merkit ovat nähtävissä Tomarissa. Päivälämpötila on juuri sopiva pitkille kävelyretkille ja päivät ovat olleet aurinkoisia.

Meillä on käynyt vieraita Portosta, Terhi, Diego  ja Lilli-vauva. Vietimme todella mukavan päivän Tomarissa lähinnä kahvilassa istuskellen ja keskustellen. Mukavaa yhdessäoloa on odotettavissa jatkossakin, kun perhe käy Santaremissa sukulaisissa ja vierailee samalla myös meillä.

Terhi, Diego ja Lilli 1

Tomarin sijainti on keskeinen. Sieltä on helppo järjestellä retkiä eripuolille Portugalia. Olimme helmikuussa kolme päivää Alentejon kuuluisilla korkki- ja oliivipuu-, sekä viininviljelyalueella ja tutustuimme kahteen kaupunkiin, Arraiolosiin ja Evoraan.  Arraiolos on kuuluisa etenkin käsin tehdyistä, kauniista matoista.  Evora on vanha, vilkas kaupunki, jonka erikoisuutena ovat hyvin säilyneet roomalaiset pylväät. Alla kuvia matkaltamme.

https://videopress.com/embed/ZvzpGj4t

Tomarissa asuvien suomalaisten Annin ja Mikan kanssa kävimme tapaamassa Nazaressa Sublu Tourin johtajaa. Kuten aiemmin olemme kertoneet, talossamme järjestetään portugalin kielikursseja toukokuusta lähtien. Samalla saimme mahdollisuuden nauttia Thalasso-merivesikylpylästä. Höyrysauna ja monipuoliset hierovat suihkut lämmitetyssä merivesialtaassa olivat todella rentouttava ja nautinnollinen kokemus. Kerrotaan, että Nazaren merivesi sisältää poikkeuksellisen paljon hoitavia mineraaleja, koska vesi pumpataan kilometrien syvyisestä kanjonista Nazaren edustalla, joka osaltaan aiheuttaa myös jättiaallot. Kuten kuvasta näkyy, mineraaleilla on selvästi ollut virkistäviä vaikutuksia. Kylpylän jälkeen oli mukava rupatella lounaan merkeissä Sublu Tourin hotellin näköalaravintolassa.

2 vastausta artikkeliin “Kuulumisia Tomarista”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.